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PLATEAU 高原

Mild Japanese sake from wind, snow, and spring water風、雪、湧水を活かしたやさしい日本酒

Sato Sake Brewery 佐藤酒造

The temperature in the Kuju Highland drops to below zero on winter mornings, making the area ideal for sake brewing by helping control unwanted bacteria; and pure soft Kuju Highland water gives the sake made here a moderate sweetness.

Founded in 1917, Sato Sake Brewery has received the coveted gold prize at the Annual Japan Sake Awards for seven successive years.

The original Western-style building is well worth seeing. Its unique architecture shows the depth of its history. Drop in and purchase some sake at the entrance of the storehouse.

冬の朝方には氷点下になる高原の気候は、雑菌の繁殖を抑える意味でも、日本酒づくりに適しています。また、久住高原の清らかな軟水を使用するため、ここで仕込む日本酒は程よい甘口となるのが特徴です。

佐藤酒造は大正6年(1917年)創業の日本酒蔵。7年連続「全国新酒鑑評会」で金賞を受賞するなどの実績をもつ老舗です。

創業当時に建築された洋館づくりの建物は個性的で、歴史の深さを感じさせてくれます。蔵入口のスペースで販売も行っており、気軽に立ち寄れます。

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Sato Sake Brewery 佐藤酒造

Address住所
Kuju, Kujumachi, Taketa City, Oita Prefecture大分県竹田市久住町大字久住
Telephone電話
0974-76-00040974-76-0004

Website

Information

Open利用可能時間
8:00 a.m.– 5:00 p.m. 8:00~17:00
Closed定休日
Sundays 日曜

TAKETA CITY MAP 竹田市MAP

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