The temperature in the Kuju Highland drops to below zero on winter mornings, making the area ideal for sake brewing by helping control unwanted bacteria; and pure soft Kuju Highland water gives the sake made here a moderate sweetness.
Founded in 1917, Sato Sake Brewery has received the coveted gold prize at the Annual Japan Sake Awards for seven successive years.
The original Western-style building is well worth seeing. Its unique architecture shows the depth of its history. Drop in and purchase some sake at the entrance of the storehouse.
冬の朝方には氷点下になる高原の気候は、雑菌の繁殖を抑える意味でも、日本酒づくりに適しています。また、久住高原の清らかな軟水を使用するため、ここで仕込む日本酒は程よい甘口となるのが特徴です。
佐藤酒造は大正6年(1917年)創業の日本酒蔵。7年連続「全国新酒鑑評会」で金賞を受賞するなどの実績をもつ老舗です。
創業当時に建築された洋館づくりの建物は個性的で、歴史の深さを感じさせてくれます。蔵入口のスペースで販売も行っており、気軽に立ち寄れます。
prenext
Sato Sake Brewery 佐藤酒造
- Address住所
- 6197 Kuju, Kuju-machi, Taketa city, Oita Prefecture大分県竹田市久住町久住6197
- Telephone電話
- 0974-76-00040974-76-0004
Information
- Open利用可能時間
- 8:00 a.m. ~ 5:00 p.m. 8:00~17:00
- Closed定休日
- Saturdays, Sundays, National holidays 土曜日、日曜日、祝日
Approx. 20 minutes by car from JR Bung Taketa station JR豊後竹田駅から車で約20分